Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad fläskkarré med vitlökssmör och fetaostsallad

Annons

För 4 personer
35 minuter
4 rejäla skivor fläskkarré
2 msk rapsolja
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk grovmalen svartpeppar
Till smöret:
100 g smör
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk färskpressad citronjuice
1/2 msk finhackad persilja

Till salladen:
1 litet huvud isbergssallad
1/2 gurka
10-12 körsbärstomater
150 g fetaost
4 kvistar färsk timjan
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
flingsalt

Gör så här:
1. Blanda rumsvarmt smör med riven vitlök, citronjuice och finhackad persilja. Smaka av med salt. Forma smöret till en rulle i smörpapper och lägg kallt i väntan på servering.
2. Blanda rapsolja, vinäger och svartpeppar till en enkel marinad. Vänd köttet i marinaden och ställ svalt en halvtimme före grillning.
3. Riv och skölj salladen. Blanda med halva körsbärstomater, bitar av gurka, timjan och fetaost i tärningar. Dressa lätt med olivolja, vinäger och flingsalt. Grilla köttet.

Mer läsning

Annons