Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad gös med kyld laxsås

Annons

För 4 personer
45 minuter
600 g gösfilé
1 msk olivolja
1 citron
1 knippa dill
svartpeppar
flingsalt
Till laxsåsen:
2 dl crème fraiche
4 msk majonnäs
1 tsk vitvinsvinäger
200 g kallrökt lax
vitpeppar
Att äta till:
blandad sallad
kokt potatis
citron och dill

Gör så här:
1. Se till att gösen är benfri innan den delas i portionsbitar. Lägg bitarna i en skål och ringla över olivolja, saften från en citron samt "bankad" dill. Det senare är färsk dill som slås sönder med mortelstöt så dillsmaken verkligen framträder. Ta ett par tag med svartpepparkvarnen och blanda varsamt. Låt stå en halvtimme.
2. Strimla den kallrökta laxen. Blanda crème fraiche, majonnäs och vinäger. Rör ner laxen och smaka av med vitpeppar. Ställ såsen kallt.
3. Grilla fisken över fin glöd, cirka 2-3 minuter per sida. Lägg upp fisken på tallrikar och strö över flingsalt. Servera den kylda laxsåsen till. Kokt potatis, blandad sallad, citron och dill är goda tillbehör.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons