Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad lammstek med örtig färskost

/

Köttbit med härlig ört- och vitlöksdoftande färskost och potatisgratäng på en halvtimme? Ja, med lite fusk.

Annons

Grillad lammstek med ört- och vitlökskryddad färskost och potatisgratäng
För 4 personer
35 minuter

4 skivor lammstek, ca 700 g
100 g färskost med örter och vitlök
1 påse potatisgratäng, ca 800 g
Till marinaden:
1 msk ketchup
1 tsk kinesisk soja
1 msk rapsolja
1 krm grovmald svartpeppar
salt

Att äta till:
isbergssallad, gurka och tomater
persilja

Gör så här:
1. Tippa upp den färdiga potatisgratängen i en ugnsfast form. Sätt in formen i 175 graders ugn i 25-30 minuter.
2. Blanda samman marinaden av ketchup, soja, rapsolja och svartpeppar. Pensla den skivade lammsteken och låt den ligga 15 minuter innan den grillas över fin glöd cirka 4 minuter per sida. Salta köttet lätt mot slutet av grillningen.
3. Lägg upp köttet och toppa med en klick färskost och persilja. Servera potatisgratäng och blandad sallad till.

Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons