Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad lax med färsk gräslökspotatis och örtstuvade rotfrukter

Annons

För 4 personer
30 minuter
600 g benfri laxfilé
1 msk rapsolja
1 påse rotfrukter i bitar (ca 500 g)
1 msk smör
2 dl vatten
1 dl grädde
2 kvistar färsk timjan
salt och vitpeppar
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
flingsalt
Att äta till:
kall, kokt färskpotatis
1 msk hackad gräslök
smör och rapsolja
citron

Gör så här:
1. Fräs ett påse frysta rotfruktsbitar med smör i en kastrull. Tillsätt vatten och grädde. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten till stuvning. Krydda med hackad timjan och sjud allt sakta i 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
2. Skär upp laxen i portionsbitar. Vänd bitarna i rapsolja och låt rinna av innan fiskbitarna grillas över gas eller fin glöd, cirka 3 minuter per sida. Avsluta med en nypa flingsalt.
3. Dela den kokta färskpotatisen i halvor som steks i lika delar smör och rapsolja. Krydda med salt, peppar och finhackad gräslök.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons