Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad lax med japansk touch

Annons

För 4 personer
20 minuter
600 g laxfilé utan skinn
2 dl teriyakisås
2 msk färskriven ingefära
Till servering:
250 g tunna risnudlar
1 msk rapsolja
200 g färska champinjoner
smör till stekning
salt och peppar
blandad sallad
citron

Gör så här:
1. Dela laxen i portionsbitar. Skala och riv färsk ingefära fint. Blanda ingefäran med teriyakisås. Spara hälften av marinaden till servering. Resten används att marinera laxbitarna i.
2. Koka upp vatten och en matsked rapsolja i kastrull. Lägg ner risnudlarna och sjud dem kraftigt ett par minuter. Sila av vattnet och lägg nudlarna i kallt vatten. Se till att de inte klumpar ihop sig.
Skiva svampen och stek den lätt i smör. Salta och peppra. Ta upp svampen och snabbstek nudlarna i samma panna. Efter någon minut läggs svampen tillbaka i pannan och blandas med nudlarna.
3. Grilla laxen 3-5 minuter per sida. Laxen ska vara lätt rosa i mitten. Lägg upp nudlarna på tallrikar och placera laxen ovanpå. Pensla gärna fisken med resterande marinad (inte den som fisken låg i) och servera med blandad sallad och citron.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons