Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad lax med kall ingefärssås

Annons

För 4 personer, 35 minuter.

600 g laxfilé

Till marinad:2 msk olivolja, saften av 1 limefrukt, 1 tsk citronpeppar.
Till såsen: 2 dl crème fraiche, 1 dl majonnäs, 4 msk torrt vitt vin, 2 msk finhackad syltad ingefära + lite lag, 2 msk finriven, färsk ingefära, 1 msk hackad gräslök, 1 msk hackad persilja, salt och svartpeppar.
Att äta till: Ris, blandad sallad.

Gör så här:
1. Blanda crème fraiche och majonnäs. Tunna ut med vin och tillsätt hackad, syltad ingefära, lag samt riven färsk ingefära. Smaka av med gräslök, persilja, salt och svartpeppar. Ställ såsen kallt.
2. Se till att laxen är benfri men låt skinnet sitta kvar. Dela fisken i portionsbitar. Blanda marinaden och fördela den över laxen. Låt fisken dra 15-20 minuter innan grillning.
3. Grilla laxen, 2 minuter med köttsidan mot värmen, vänd och grilla 4-5 minuter med skinnsidan mot värmen. Salta och servera.


Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons