Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad lax med senap- och pepparrotshollandaise

Annons

För 4 personer
45 minuter
700 g laxfilé med skinnet kvar
1 msk olivolja
1 1/2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk svartpeppar
flingsalt
Till såsen:
2-3 dl hollandaisesås
1 msk ljus fransk senap
1/2 tsk riven pepparrot
1 knivsudd cayennepeppar
Att äta till:
blandad sallad
kokt potatis
citron

Gör så här:
1. Dela laxen i 4 portionsbitar. Marinera fisken i olja, vinäger och svartpeppar. Vänta med salt till efter grillningen. Låt fisken stå minst en halvtimme.
2. Se till att den färdiga hollandaisesåsen hinner få rumstemperatur. Rör ner fransk senap och riven pepparrot.
3. Grilla laxen först med skinnet uppåt så det blir synliga ränder. Vänd bitarna med skinnet mot glöden och grilla cirka 4-5 minuter till. Lyft fisken från grillen, dra av skinnet och bjud fisken med den randiga sidan uppåt. Strö över flingsalt och lägg en klick sås intill. Toppa såsen med ytterst lite cayennepeppar. Servera kokt potatis, blandad sallad och citron till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons