Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad lax med stekt sparris och citronsås

Annons

För 4 personer
600 g laxfilé med skinnet kvar
Till marinaden:
1 msk vitvinsvinäger
1 msk rapsolja
1 msk kinesisk soja
1 tsk socker
1/2 tsk svartpeppar
Till såsen:
2 dl vatten
2 dl grädde
1 dl torrt vitt vin
1 fiskbuljongtärning
1 fin citron
1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten
1 tsk gurkmeja
salt och peppar
Att äta till:
1 bunt grön sparris, ca 300 g
1 rödlök
smör
salt och peppar
1. Blanda marinaden. Dela laxen i 4 portionsbitar. Marinera bitarna i minst 30 minuter.
2. Koka upp vatten, grädde och vin. Tvätta och riv det yttersta gula skalet av citronen. Pressa ut saften. Blanda rasp och saft i såsen. Koka upp, smula i buljongtärningen, red med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i 5 minuter. Färga med gurkmeja. Salta och peppra.
3. Klyv sparrisarna på längden.
Skala och hacka rödlöken. Fräs sparris och lök någon minut med smör i en stekpanna. Salta och peppra.
4. Grilla laxen, först med köttsidan mot glöden i 1 minut, sedan med skinnsidan nedåt i 4-5 minuter.

Mer läsning

Annons