Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillade fläskkotletter med tomatsås

/
  • Grillade fläskkotletter med italiensk tomatsås som inte kan ha för mycket basilika.

Annons

För 4 personer

4 fläskkotletter på vardera ca 180 g

Till marinaden:

2 msk rapsolja

1 msk mörk balsamvinäger

1 tsk grovmald svartpeppar

Till såsen:

8 stora tomater

1 msk olivolja

2 vitlöksklyftor

2 msk tomatpuré

2 dl rödvin

1 dl vatten

färsk basilika

salt och peppar

Att äta till:

nykokt pasta

blandade salladsblad

1. Blanda marinaden och pensla den på kotletterna. Låt köttet ligga svalt och dra i 15 minuter.

2. Hacka tomaterna grovt. Om man vill kan man skålla tomaterna först. Hetta upp en stor gryta, tillsätt olivolja och vänd ner tomathacket. Vänd runt och tillsätt finhackad vitlök, tomatpuré, rödvin och vatten. Låt allt fräsa ihop en stund och sedan sjuda sakta i 15 minuter.

3. Grilla kotletterna ganska hårt, cirka 3 minuter per sida. Lägg över kotletterna i vid panna, täck dem med grovt hackad basilika och sila över tomatsåsen. Bräsera kotletterna, det vill säga låt dem sjuda sakta under lock i såsen, i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Mer läsning

Annons