Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillade grönsaker med quinoa och vitlöksvinägrett

Annons

För 4 personer

2 dl quinoa

4 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

2-3 paprikor, gärna olika färger

150 g stora champinjoner

1 tråg körsbärstomater, ca 250 g

blandade blad

Till marinaden:

1 msk olivolja

1 msk finhackad timjan

1 vitlöksklyfta

salt och svartpeppar

Till vinägretten:

3 msk olivolja

1 msk vitvinsvinäger

1 vitlöksklyfta

1 msk dijonsenap

1. Mät upp 2 dl quinoa i en finmaskig sil. Spola dem en halv minut i ljummet vatten. Koka upp 4 dl vatten smaksatt med en tärning grönsaksbuljong i kastrull med lock. Tillsätt quinoan och koka den långsamt under lock i 18 minuter. Låt svalna.

2. Skär paprika och svamp i större bitar. Blanda marinaden och häll den över grönsakerna. Ställ svalt en halvtimme.

3. Blanda vinägretten. Skär körsbärstomaterna i halvor.

4. Grilla paprikan och svampen över glöd, gas eller i grillpanna på spisen. De ska få färg, bli vackert randiga men inte brända. Lägg upp quinoa, blandade blad och tomathalvor. Droppa över dressing och toppa med grillad paprika och svamp.

Mer läsning

Annons