Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillspett med nötkött, ­halloumi och grönsaker

Annons

För 4 personer

600 g nötkött, biffstek i bit, entrecôte eller oxfilé

150 g halloumi

4 små, hela lökar

1 röd paprika

1 aubergine

2 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

1 krm svartpeppar

några kvistar färsk timjan

Att äta till:

blandade salladsblad

1 grön paprika

16 körbärstomater

1. Skär köttet i bitar med 2-3 centimeters sida. Skär halloumin i bitar med cirka 2 centimeters sida. Aubergine och paprika delas i ungefär lika stora bitar. Varva kött, halloumi, aubergine, paprika och halva lökar på blötlagda träspett.

2. Blanda olivolja med riven vitlök, svartpeppar och fint hackad timjan. Pensla blandningen över spetten och låt de dra en halvtimme innan grillning.

3. Förbered salladsblandningen med blad och bitar av paprika och halva körsbärstomater. Fördela grönsakerna på tallrikar.

4. Grilla spetten över fin glöd cirka 4 minuter. Vänd spetten flera gånger. Lägg upp spetten på grönsakerna och toppa med några kvistar färsk timjan.

Att tänka på

När du arbetar med halloumi får maten salt så det normalt räcker från osten. Salta därför först vid bordet eller inte alls.

Mer läsning

Annons