Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillspett med nötkött och halloumi

/

Sätt osten på spett.

Annons

Grillspett med nötkött, halloumi och grönsaker

För 4 personer

25 minuter

600 g nötkött, biffstek eller entrecote i bit

150 g halloumi

4 små, hela lökar

1 röd paprika

1 aubergine

2 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

1 krm svartpeppar

några kvistar färsk timjan

Att äta till:

blandade salladsblad

1 grön paprika

16 körbärstomater

Gör så här:

1. Skär köttet i bitar med 2-3 centimeters sida. Skär halloumin i bitar med cirka 2 centimeters sida. Aubergine och paprika delas i ungefär lika stora bitar. Varva kött, halloumi, aubergine, paprika och halva lökar på blötlagda träspett.

2. Blanda olivolja med riven vitlök, svartpeppar och fint hackad timjan. Pensla blandningen över spetten och låt dem dra en halvtimme innan grillning.

Förbered salladsblandningen med blad och bitar av paprika och halva körsbärstomater. Fördela grönsakerna på tallrikar.

3. Grilla spetten över fin glöd cirka 4 minuter. Vänd spetten flera gånger. Lägg upp spetten på grönsakerna och toppa med några kvistar färsk timjan.

Dan Strandqvist/TT Spektra

dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons