Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gröncurrykräm med kokos och mango

Annons

Gröncurrykräm:

1,25 dl mjölk

1/2 vanijstång

1/2 citron, det rivna skalet

3 g gröncurry

4 äggulor

1 dl socker

3,5 dl grädde

Blötlägg gelatinet. Koka mjölken med citronzesten, vaniljen och gröncurryn. Blanda i hop äggula och socker och tillsätt det i mjölkblandningen, Sjud smeten till 83 grader och sila den. Kyl ner smeten och blanda sedan i grädden. Fyll upp smeten i formar och baka dem i 95 grader cirka 45 min beroende på storlek. Frys krämen och ploppa ur den ur sin form.

Kokosgelé:

2,5 dl kokospuré (kokoskräm, en tjockare variant av kokosmjölk)

2 msk socker

1,5 gelatinblad

Blötlägg gelatinet. Koka kokospurén med sockret, tillsätt gelatinet och kyl ner gelén. Fyll gelén i en form eller på en silikonmatta, frys gelén och skär sedan bitar av den.

Dekoration:

Chokladplattor och finhackad färsk mango, mynta och chili.

Mer läsning

Annons