Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grönsakssoppa med frikadeller

Annons

För 4 personer
35 minuter
Till frikadellerna:
400 g blandfärs
2 msk hackad persilja
1 msk hackad timjan
1 vitlöksklyfta
2 äggulor
Till kokning av frikadeller:
1 liter grönsaksbuljong (2 tärningar)
1 liten gul lök
1 morot
1 lagerblad
Till soppan:
600 g potatis
1/2 purjolök
1 blomkålshuvud
2 msk smör
2 dl grädde
8 dl grönsakbuljong från frikadellerna
4 kvistar färsk timjan
salt och peppar
Att äta till:
rågbröd

Gör så här:
1. Blanda köttfärs med hackad persilja och timjan, riven vitlök och äggulor. Salta, peppra och forma små köttbullar som för sjuda 5 minuter i grönsaksbuljong smaksatt med gul lök, morot och lagerblad. Ta upp frikadellerna, sila och spara buljongen.
2. Fräs bitar av potatis och purjolök med smör i en stor kastrull. Slå på grädde och hälften av buljongen. Låt soppan sjuda under lock i 10 minuter.
3. Lägg i blomkålsbuketterna och tillsätt resterande buljong och smaksätt med fint hackad, färsk timjan, salt och peppar. Lägg upp soppan i portionsskålar och fördela lammfrikadeller och ev. färsk timjan som garnityr.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons