Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grytstekta kotletter med trattkantarellsås

/
  • Grytstekta fläskkotletter med trattkantarellsås och rostad potatis är höstmat att njuta av just nu.

Annons

För 4 personer
40 minuter
4 rejäla fläskkotletter
2 msk vetemjöl
salt och peppar
smör och rapsolja
Till såsen:
1 liter rensade trattkantareller
1 liten gul lök
3 dl grädde
2 dl vatten
1 msk veg. buljongpulver
1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten
Att äta till:
ugnsstekta potatisklyftor
broccoli

Gör så här:
1. Hacka svampen grovt och den gula löken fint. Låt svamp och lök ånga ur med en liten smörklick i inte alltför varm stekpanna.
2. Tippa över svamp och lök till en kastrull. Slå på grädde, vatten och buljongpulver. Koka upp och red lätt med majsstärkelse löst i vatten. Sjud såsen 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
3. Krydda kotletterna med salt och peppar. Vänd dem i vetemjöl och stek dem i lika delar smör och rapsolja. Först 2 minuter per sida så de får färg, sänk värmen och efterstek under lock ytterligare 15-20 minuter. Vänd och skya kotletterna flera gånger under efterstekningen. Servera ugnstekta potatisklyftor och lättkokt broccoli till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons