Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hackad biff med rosépepparsås

Annons

För 4 personer
30 minuter

600 g blandfärs
1 ägg, 1 msk konc. kalvfond
4 msk rödvin eller vatten
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk torkad timjan
1 tsk fransk senap
salt och peppar, smör och rapsolja
Till såsen:
1 1/2 dl grädde
3 dl vatten
1 msk rosépeppar
1/2 tsk grovt krossad svartpeppar
1 msk konc. kalvfond
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 msk kinesisk soja
Att äta till:
kokt potatis, haricots verts
ättiksgurka
Gör så här:
1. Blanda köttfärs med ägg, fond, vin eller vatten, riven vitlök, timjan, senap, salt och peppar. Forma tjocka biffar som steks i lika delar smör och rapsolja cirka 2 minuter per sida. Lägg biffarna på ugnsfast fat och efterstek dem i 175 graders ugn i 10 minuter.
2. Koka upp grädde och vatten. Tillsätt mortelstött rosé- och svartpeppar och fond. Red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud såsen i 5 minuter. Färga med soja, salta och peppra.
3. Bjud biffarna med sås, kokt potatis, lättkokta bönor och ättiksgurka.

Mer läsning

Annons