Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hällefilé à la Meunière

Annons

För 4 personer
20 minuter
800 g hällefilé från säkra bestånd
salt och vitpeppar
1 dl vetemjöl
50 g smör
2 msk rapsolja
1 tsk mild vitvinsvinäger
Att äta till:
ris eller kokt potatis
ärter
dill
citron

Gör så här:
1. Dela fisken i portionsbitar. Se till att bitarna är skinn- och benfria. Krydda fisken med salt och vitpeppar innan de vänds ett par gånger i vetemjöl, allt för att de ska bli riktigt inmjölade.
2. Stek fisken i smör med en skvätt rapsolja som förhindrar att smöret bryner för mycket. Försök hålla pannan medelvarm så fettet inte blir mer än ljusbrunt. En dryg minut per sida brukar vara lagom. Under stekningen öses fiskarna ett par gånger med fett från pannan.
3. Lägg upp fisken. Droppa lite mild vitvinsvinäger i pannan och fördela fettet över fiskarna. Här funkar fettet som sås och vinägern gör att fettsmaken mildras. Bjud ris eller kokt potatis, ärter, dill och citron till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons