Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallongrottor

Annons

Cirka 14-40 stycken (beroende på i vilken storlek du vill göra dem)

250 gr smör eller margarin

1 dl socker

1 dl marsanpulver (inte kokmarsan)

1 tsk bakpulver

4,5 dl vetemjöl

Fyllning

hallonsylt (eller den sylt du gillar)

Gör så här:

Sätt på ugnen på 200 grader.

Ta fram smöret så det blir rumstempererat, tillsätt sockret och rör ihop. Häll i marsanpulvret och blanda bakpulvret med vetemjölet och häll ner det i smörblandningen. Rör om tills degen är smidig. Du kan ta händerna till hjälp för att få den smidig.

Rulla bollar i valfri storlek. Vill man ha stora så tar man muffinsformar, vill man ha flera små hallongrottor tar man förstås mindre formar, typ småbrödsformar.

Tryck sedan ett hål i varje bulle så det blir ett fint hål att stoppa sylten i.

Gräddas i mitten av ugnen i cirka tio-tolv minuter.

Låt svalna och sen är det bara att njuta.

Kakorna går förstås bra att frysa. Lägg gärna ett bakplåtspapper mellan lagren om du har dem i en burk, så slipper de kleta ihop.

Mer läsning

Annons