Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halstrad kassler med spenat, kikärtor och grillad paprika

Annons

4 portioner

500 g strimlad kassler

4 tsk olivolja

150 g färsk spenat

1 hackad vitlöksklyfta

400 g sköljda avrunna kikärtor

200 g grillade avrunna paprikor, konserverade (färska röda paprikor går utmärkt att steka rensade, urkärnade och delade i fjärdedelar i stekpanna utan fett, bara så de blir lätt mörka och mjuka, ger en sötaktig smak)

2 krm salt,

ev peppar,

Stek kasslern i hälften av oljan i en stekpanna. Ta upp på fat och håll varmt. Fräs spenaten och vitlöken i resten av oljan Lägg i kikärtorna, paprikan och kasslern i resten av oljan och låt allt bli genomvarmt Smaka av med salt och eventuellt peppar.

Serveras med potatis, pasta, ris eller annat som kan passa. Kall god öl till.

Mer läsning

Annons