Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härligt kladdig kaka – med mycket godis i

/

En av många varianter av brownies blir det den här veckan. Man måste ju göra något för att pigga upp sig i höstmörkret.

Annons

Brrrr... Nu har verkligen hösten kommit, veckan har bjudit på riktigt höstrusk med regn och blåst.

Men inget ont som inte har något gott med sig, det är ju perfekt bakväder. Man kan stå inne i köket och bli varm av ugnsvärmen.

Veckans bakverk är brownies. Ungefär som med kladdkakan så finns det massor av olika recept på brownies. Med eller utan nötter, med eller utan topping och med eller utan smält choklad i. Smaksättningen går också att variera hur mycket som helst.

Just den variant som jag valt att baka innehåller både smält choklad, valnötter och lite kokos. Den blir ganska mäktig så skär inte för stora bitar. Och hur du vill göra med toppingen väljer du förstås själv. Det går bra utan också.

Jag gjorde ett fel och det var att jag hade den inne i ugnen lite för länge och då blev den lite smulig. Bitarna ska ju hellre vara lite kletiga, tycker i alla fall jag!

Lycka till!

Tips och frågor tar jag emot på mail; helena.bjorklund@gd.se

Mer läsning

Annons