Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helstekt entrecôte med trippelpepparsås

Annons

För 4 personer
800 g entrecôte i bit
salt och peppar
1 msk timjan
smör och rapsolja
Till såsen:
1 msk rosépeppar
1 msk grönpeppar
1 msk svartpeppar
1 tsk dragon
1 1/2 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
1 dl rött vin
2 dl vatten
1 dl grädde
1 msk konc. kalvfond
1 msk konjak (kan uteslutas)
sojakulör
salt
Grovputsa köttet. Gnid in salt och vitpeppar runt om och avsluta med timjan.Hetta upp en stekpanna och lägg i smör och olja. Bryn köttet runt om, cirka 1-2 minuter på varje sida.Stick in en stektermometer och sätt in köttet i 175 graders ugn. Stek till dess termometern visar 58-62 grader (röd/rosa till nästan genomstekt). Ta ut köttet och linda in det i folie. Låt ligga minst 10 minuter innan det skivas upp. Grovkrossa pepparsorterna och blanda med dragon. Fräs kryddorna med smör i kastrull, pudra över vetemjöl och späd med vin, vatten och grädde. Tillsätt kalvfond och sjud såsen 5 minuter. En skvätt konjak mot slutet ger extra smak. Färga såsen med sojakulör. Salta lätt.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons