Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helstekt fläskfilé à la Nobis

Annons

För 4 personer

800-900 g fläskfilé

salt och peppar

smör och rapsolja

Till skyn:

1 liten gul lök

2 lagerblad

3-4 persiljestjälkar

2 dl rödvin

2 dl vatten

1 msk konc. kalvfond alt. puts från filéerna

1 tsk soja

1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten

Att äta till:

8 gröna sparrisar

bearnaisesås

grönsaker

1. Putsa och bryn köttet med smör och rapsolja i ganska het panna. Lägg över köttet till ett ugnssäkert fat och efterstek det 15-17 minuter i 175 graders ugn. Låt det färdigstekta köttet vila drygt fem minuter innan det skärs upp i två cm tjocka skivor.

2. Fräs hackad lök och persiljestjälkar med smör i en kastrull. Späd med rödvin och vatten. Tillsätt lagerblad och kalvfond eller puts från köttet som stekts några minuter. Koka upp, red av med majsstärkelse och sjud skyn i fem minuter. Färga med soja och smaka av med salt och vitpeppar. Sila skyn.

3. Grunda med sky på tallrikar och lägg två-tre skivor kött per person.

Toppa med lättkokt grön sparris och bearnaisesås.

Garnera med grönsaker.

Mer läsning

Annons