Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helstekt fläskfilé med äppel- och plommonsås

Annons

För 4 personer
35 minuter
600 g fläskfilé
1 tsk fint hackad rosmarin
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
Till såsen:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl vatten
2 dl grädde
1 dl torrt vitt vin
1 msk konc. kycklingfond
1 äpple
12 katrinplommon
Att äta till:
pasta eller ugnsstekt potatis
blandade salladsblad
ugnsstekta tomathalvor
färsk rosmarin

Gör så här:
1. Putsa och krydda köttet med salt, peppar och rosmarin. Bryn köttet runt om i lika delar smör och rapsolja och låt det sedan eftersteka helt i 175 graders ugn i cirka 12 minuter. Låt halva tomater kryddade med smör och rosmarin steka med i ugnen.
2. Fräs samman smör och mjöl i en kastrull. Tillsätt bitar av äpple och hackade plommon. Späd med vatten, grädde och vin. Tillsätt fond och sjud såsen i 5 minuter. Salta, peppra och sila såsen.
3. Koka pasta och skär upp köttet. Grunda med pasta och placera köttet ovanpå. Ringla lite sås runt och garnera med stekta tomathalvor, vackra salladsblad och färsk rosmarin.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons