Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helstekt fläskfilé med paprika

Annons

För 4 personer
30 minuter
600 g putsad fläskfilé
1 tsk paprikapulver
smör och rapsolja
salt och vitpeppar
Till såsen:
2 dl grädde
2 dl vatten
1 msk konc. kalvfond
1 tsk finklippt gräslök
1 tsk finhackad timjan
1 msk paprikapulver
1 msk majsstärkelse + 1 msk vatten
1 tsk kinesisk soja
salt och peppar
Att äta till:
12-15 potatisar av fast sort
1 tsk paprikapulver
blandade blad
körsbärstomater

Gör så här:
1. Skala och dela potatisarna på längden. Krydda dem med rapsolja, salt, peppar, och paprikapulver och stek dem 20-25 minuter i 175 graders ugn.
2. Gnid in köttet med paprikapulver, salt och peppar. Bryn köttet runt om i lika delar smör och rapsolja. Låt köttet eftersteka med flera vändningar under lock i cirka 10 minuter.
3. Linda in köttet i folie och låt det vila i 10 minuter innan det skivas upp. Låt grädde, vatten, fond, gräslök, timjan och paprikapulver koka ihop i pannan några minuter. Red lätt med majsstärkelse löst i vatten och smaksätt med soja, salt och peppar.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons