Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helstekt fläskfilé med sötsur sås

Annons

För 4 personer
600 g fläskfilé, salt och peppar
röd curry (thailändsk, torkad krydda)
Till såsen:
3 dl vatten,
2 dl chilisås på tomatgrund
1 msk konc. kalvfond
1 1/2 msk strösocker
1-2 msk vitvinsvinäger
maizena, salt (eller fisksås)
och peppar
Putsa, krydda och bryn fläskfilén runt om i panna. Efterstek köttet i 175 graders ugn cirka 15-16 minuter. Ta ut köttet och linda det i folie. Vänta 5-10 minuter innan det skivas upp för att få extra saftigt kött.
Koka upp vatten, chilisås och kalvfond. Tillsätt socker och red lätt med maizena. Sjud såsen 5 minuter och smaka av med vinäger, salt eller fisksås (som ersätter salt i thailändskt kök) och peppar. Serveras med ris, varma grönsaker och gärna lime och ananas som tillbehör.
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons