Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helstekt kalkonfilé med grov senapssås

Annons

För 4 personer. 25 minuter.
600 g kalkonfilé
smör och rapsolja

Till såsen: 2 dl vatten, 2 dl grädde, 1 msk fransk senap, 1 tsk gula senapsfrön, 1 tsk bruna senapsfrön, 1 tsk balsamvinäger, 1 msk konc. kycklingfond, 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten, salt och peppar.
Att äta till: Stekt potatis, blandad sallad.

Gör så här:
1. Gnid in köttet med salt och peppar. Bryn det runt om i lika delar smör och rapsolja.
2. Lyft över köttet med fettet från pannan till en ugnsfast form och stek det 15 minuter i 175 graders ugn. Låt köttet vila några minuter innan det skivas upp.
3. Lägg senapsfrön, både gula och bruna, i en mortel och stöt lätt. Koka upp vatten och grädde. Tillsätt frön, fransk senap och fond. Red med majsstärkelse i vatten och sjud såsen i 5 minuter. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons