Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helstekt kalkonfilé med svampsås

Annons

För 4 personer
25 minuter
600 g kalkonfilé
2 msk olivolja
1 msk soja
svartpeppar
salt
smör och rapsolja till stekning
Till såsen:
200 g champinjoner
1/2 purjolök
2 dl grädde
2 dl vatten
1 msk konc. kycklingfond
1 msk hackad timjan
1 msk smör
vitpeppar
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Att äta till:
pasta
skivad tomat

Gör så här
1. Blanda olivolja, soja och svartpeppar. Rulla kalkonköttet i blandningen och bryn köttet runt om i lika delar smör och rapsolja. Sänk värmen och efterstek köttet under lock i 10-12 minuter. Vänd köttet flera gånger. Salta först efter stekning och låt köttet dra i 10 minuter innan det skivas.
2. Skiva svamp, strimla purjolök och fräs blandningen med smör. Tillsätt grädde, vatten, fond och timjan. Koka upp, red med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i 5 minuter. Tillsätt salt och vitpepprar.
3. Koka pasta och lägg som grund. Slå på sås och toppa med kalkonkött i skivor och grönsaker.


Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons