Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helstekta småkycklingar med madeirasås

Annons

För 4-6 personer

2 små kycklingar på vardera ca 800 g

Till pensling:

2 msk rapsolja, 2 msk kinesisk soja

1 msk tomatpuré, tsk rödvinsvinäger

1 tsk salt, 1 krm svartpeppar

Till såsen:

2 dl madeira, 3 dl vatten

1 msk konc. kycklingfond

1 msk tomatpuré

1/2 dl hackade persiljestjälkar

1 lagerblad, 1 tsk kinesisk soja

1 1/2 msk majsstärkelse + 3 msk vatten

1. Lägg kycklingarna på ugnsfast fat. Blanda ihop marinaden. Pensla kycklingarna runt om. Stek i 175 graders ugn 45 minuter.

2. Koka upp madeira, vatten och kycklingfond. Klicka i tomatpuré och tillsätt persiljestjälkar och lagerblad. Sjud såsen i 5 minuter innan den reds av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud såsen 5 minuter till. Sila, tillsätt soja och smaka av med salt och peppar.

3. Stycka kycklingarna grovt och lägg snyggt på tallrik. Slå madeirasås över och garnera med späda blad och grönsaker. (TT Spektra)

Mer läsning

Annons