Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hembakad pizza

Annons

För 4 personer
1 timme

1 1/2 dl fingervarmt vatten
25 g jäst (1/2 paket)
1 1/2 msk olivolja
1 krm salt
4 1/2 dl vetemjöl

Till tomatsåsen:
4 msk konc. tomatpuré
1 riven vitlöksklyfta
1 msk finhackad färsk oregano
1 krm svartpeppar
1 msk olivolja
2-3 msk vatten

Till fyllning:
2 påsar mozzarella (250 g)
4 tomater
150 g lufttorkad skinka
1 liten burk svarta oliver
1 kruka färsk basilika
blandade blad

Gör så här:
1. Blanda samman tomatsåsen. Smaken ska vara stark.
2. Smula sönder jästen i en skål. Lös upp den i 1 1/2 dl fingervarmt vatten. Tillsätt olja, salt och sist 4 dl vetemjöl. Arbeta samman. 1/2 dl mjöl sparas till utbakningen. Jäs degen under handduk i 30 minuter.
3. Knåda i det sparade mjölet och kavla ut fyra pizzabottnar. Lägg över till plåtar med bakplåtspapper och bred på ett tunt lager tomatsås. Lämna lite av kanten utan sås. Fortsätt med tunna skivor mozzarella följt av skivad tomat och oliver.
Grädda pizzorna mitt i 275 grader het ugn i cirka 4 minuter eller till dess att de har fått fin färg. Ta ut pizzorna och toppa med lufttorkad skinka, färsk basilika och blandade blad.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons