Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemlagad rostbiff och potatissallad

Annons

För 6-8 personer

1 putsad nötstek från fransyskan på 1,5 kg

2 tsk salt

1 tsk vitpeppar

1/2 tsk curry

Till potatissalladen:

1 1/2 kg potatis av fast sort

2 1/2 dl majonnäs

5 dl crème fraiche

1 msk fransk senap av Dijontyp

2 msk fint strimlad purjolök

1 msk hackad inlagd kapris

1 msk hackad persilja

1 tsk vitvinvinäger

salt och svartpeppar

Att äta till:

isbergssallad, gurka, groddar och tomat

pickelsgrönsaker

1. Gnid in köttet med kryddorna. Stick in en stektermometer i tjockaste delen, lägg steken på ugnsfast fat och sätt in allt i 140 graders ugn. Stek köttet till kärntemperaturen är cirka 56 grader. Ta ut köttet och svep in det i folie. Låt det sedan ligga i minst 30 minuter innan det skivas upp. Bäst blir det om köttet får svalna helt.

2. Skala och koka potatisarna. Häll upp och låt de kallna helt. Blanda majonnäs och crème fraiche. Smaksätt med fransk senap, purjolök, kapris, persilja och vinäger.

3. Dela potatisarna i bitar och vänd ner i majonnäsblandningen. Smaka av med salt och peppar. Kyl potatissalladen före servering.

Mer läsning

Annons