Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemrullat vinner alltid

/

Köttbullar med stuvad vitkål

Annons

För 4 personer
35 minuter
500 g blandfärs (70/30)
1/2 gul lök, 1 ägg
1 krm torkad timjan
2 msk veteströbröd
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
Till vitkålsstuvningen:
1 mindre vitkålshuvud
3 dl mjölk, 2 dl vatten
1 vitlöksklyfta
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 msk veg. grönsaksbuljong i pulverform
Att äta till: kokt potatis

Gör så här:
1. Skala och finhacka en halv gul lök. Bryn löken i lika delar smör och rapsolja och låt den svalna. Blanda löken med köttfärs, ägg och timjan till en lös färssmet. Justera konsistensen med några matskedar veteströbröd samt krydda med salt och vitpeppar. Rulla små köttbullar och stek dem i lika delar smör och rapsolja.

2. Klyv vitkålshuvudet och skär bort rotstocken. Strimla och fräs kålen under omrörning i lika delar smör och rapsolja i en rymlig en kastrull. Slå på mjölk och vatten. Låt allt koka upp och tillsätt en fint hackad eller riven vitlöksklyfta.

3. Låt kålen koka upp och sjuda i 10 minuter. Red med majsstärkelse löst i vatten och smaka av med grönsaksbuljong. Sjud kålen 4-5 minuter till. Salta och peppra.

Mer läsning

Annons