Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Het grönkålssoppa med ostkrutong

Annons

4 portioner

Till soppan:

500 gram grönkål

11/2 grönsaksbuljongtärning

8 dl vatten

1/2 dl mjöl

chili, svartpeppar, muskotnöt

Till krutonger:

vitt bröd, ca 4 skivor

rapsolja

riven parmesan eller Grana Padano

flingsalt

Koka upp 7 dl vatten med grönsaksbuljongen. Tillsätt finhackad grönkål. Red soppan med 1/2 dl mjöl väl utblandad i 1 dl vatten. Krydda försiktigt med chili och riven muskotnöt och låt koka några minuter till dess soppan har tjocknat till lagom koncistens. Späd eventuellt soppan med ytterligare buljong.

Skiva det vita brödet i 1 cm små bitar. Värm stekpannan och häll i ca 1 msk rapsolja. Lägg i brödbitarna och vänd dem hela tiden. Låt dem suga i sig olja, fyll på om det behövs. När de fått vacker färg, strö över fint riven ost och lite flingsalt och låt osten smälta in. Låg dem kallna.

Mer läsning

Annons