Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heta nudlar med kokosmjölk och räkor

Annons

För 4 personer
15 minuter
200 g äggnudlar
1 påse wokgrönsaker, 500 g
1 rödlök
rapsolja
1-2 msk röd currypasta
1 burk kokosmjölk, 400 ml
1 msk färskriven ingefära
1 tsk torkad koriander
1 limefrukt
salt eller fisksås
Att äta till:
400 g skalade räkor
1/2 msk thailändsk röd curry, torr krydda
thaibasilika

Gör så här:
1. Koka äggnudlarna 2 minuter i vatten. Tippa upp nudlarna i durkslag, spola av dem i kallt vatten och låt dem rinna av helt. Tina wokgrönsakerna. Skala och strimla rödlöken.
2. Hetta upp en vid stekpanna och snabbstek grönsaker och rödlök i olja. Blanda i nudlar och röd currypasta. Slå på en burk kokosmjölk och låt allt koka upp. Krydda med färskriven ingefära, koriander och det yttersta rivna skalet från en limefrukt samt fruktsaften. Smaka av med salt eller fisksås efter en minut.
3. Vänd skalade räkor i torr thailändsk röd curry och stek dem en halv minut i rapsolja. Fördela nudlar, sås och grönsaker i djupa tallrikar och toppa med räkor. Garnera med thaibasilika.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons