Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heta räkor och bönor

Annons

4 portioner

1 kg räkor med skal

2 vitlöksklyftor

1 liten röd chili (t ex, spansk peppar)

1 msk olivolja

Tomatröra:

1 gul lök

1 tsk olivolja

1 burk krossade tomater (400 g)

1 dl torrt vitt vin

1 tsk oregano

1 tsk salt (1 tsk socker)

1 krm nymald svartpeppar

1 burk/tetra röda kidneybönor

Skala räkorna. Skala och hacka vit-

löken. Kärna ur och hacka chilin.

Tomatröran: Skala och finhacka den gula löken och fräs den i oljan Tillsätt tomater, vin, oregano, salt, (socker) och peppar. Koka på svag värme under lock i ca 30 minuter. Spola bönorna i ett durkslag, blanda sedan ner dem i tomatröran, rör om och värm sedan i cirka två minuter. Tillsätt sedan räkorna och fräs i cirka en minut. Var försiktig , räkorna blir lätt sega av värme. Fördela tomatröran på tallrikar och portionera ut räkorna.

Mer läsning

Annons