Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hirs- och grönsakssoppa

Annons

För 4 personer
30 minuter
100 g hirs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 liter grönsaksbuljong från tärning
1/2 purjolök
200 g riven vitkål
1 liten kruka persilja
1/2 kruka mejram
salt och peppar
Att äta till:
grovt bröd
ost

Gör så här:
1. Lägg hirsen i en sil och skölj först i kallt vatten och sedan i så hett vatten som möjligt, gärna kokande. Skala och hacka den gula löken. Fräs sköljd hirs och lök med olivolja i en kastrull. Tillsätt grönsaksbuljong och låt blandningen sjuda sakta under lock i 15 minuter.
2. Skölj och strimla purjolöken. Riv vitkålen, men ta inte med den träiga rotstocken. Lägg purjolök och vitkål i kastrullen och rör om. Låt allt sjuda i ytterligare 5 minuter, drygt.
3. Tillsätt grovt hackad persilja och mejram. Sjud några minuter till och smaka av med salt och vitpeppar.
Serveras med grovt bröd och ost.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons