Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Honungsglaserade revbensspjäll

Annons

För 4 personer
2 timmar
1 kg knäckta, tjocka revben
Till marinaden:
3 msk rapsolja
3 msk honung
2 msk soja
1 msk konc. kalvfond
1 tsk mald ingefära
1 tsk salt
1 1/2 tsk svartpeppar
Till såsen:
1 dl sky från pannan
2 dl vatten
2 dl grädde
1 msk konc. kycklingfond
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 msk kinesisk soja
Att äta till:
kokt potatis
äppelmos
saltgurka

Gör så här:
1. Lägg revbenen med den feta sidan uppåt i långpanna. Blanda marinaden och pensla runt om. Stek spjällen i 1 1/2 timme på låg fals i 175 graders ugn. Ös flera gånger med sky från pannan. Dela de färdiga spjällen mellan revbenen.
2. Koka upp sky från pannan med vatten, grädde och fond. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i 5 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.
3. Spjäll som blir över håller sig till jul i kylskåp. Spara även skyn som gör det enkelt att värma spjällen. Servera med potatis, saltgurka och äppelmos.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons