Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isterband med stuvad potatis

Annons

För 4 personer
30 minuter
4 rejäla isterband
10-12 potatisar av fast sort
8 dl mjölk
2 msk smör
2 msk majsstärkelse + 3 msk vatten
4 msk finhackad persilja
1 msk grönsaksbuljong i pulverform
salt och peppar
Att äta till:
inlagda rödbetor
rädisor

Gör så här:
1. Stick små hål lite här och där på isterbanden. Knivspets eller sticka är bra redskap. Lägg isterbanden direkt på ugnsfast fat och sätt in i 160 graders ugn. Beräkna stektiden till 20-25 minuter.
2. Skala och skär potatisarna i 3 centimeter stora bitar. Koka potatisbitarna i lättsaltat vatten i cirka 12-15 minuter eller till dess att de är mjuka utan att falla sönder. Slå av vattnet så potatisbitarna inte efterkokar.
3. Koka upp mjölk och red av med majsstärkelse löst i vatten till stuvning. Smaka av med grönsaksbuljong i pulverform, hackad persilja, salt och peppar. Vänd ner de avrunna potatisbitarna och avsluta med en smörklick. Servera med inlagda rödbetor och rädisor.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons