Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isterband special

Annons

För 4 personer
4 isterband
1 stor gul lök
10-12 kokta potatisar av fast sort
salt och peppar
smör och rapsolja
Att äta till:
4 ägg
inlagda rödbetor
blandade blad

Gör så här:
1. Snitta upp isterbanden och skrapa ut innehållet. Det går lättast med en vanlig matsked. Hacka isterbandsfyllningen grovt. Skala och hacka en gul lök ganska fint. Skär ner potatisarna i drygt centimeterstora tärningar.
2. Hetta upp en stor stekpanna. Stek först potatisen i lika delar smör och rapsolja så den blir varm och får vacker färg. Ta upp och håll potatisen varm. Stek därefter isterband och lök 3-4 minuter. Slå tillbaka potatisen och blanda varsamt. Smaka av med salt och vitpeppar.
3. Stek äggen. Lägg upp isterbandsblandningen och toppa med stekt ägg. Inlagda rödbetor och blandade salladsblad smakar gott till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra

Mer läsning

Annons