Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Italiensk focaccia

Annons

För 1 bröd, cirka 10 personer

1 paket jäst (50 g)

5 dl ljummet vatten (37 grader)

1 1/2 tsk salt

2 msk olivolja

125 g riven mozarellaost

1 msk timjan

12 1/2 dl vetemjöl

olivolja till pensling

2 dl svarta oliver utan kärnor

1 tsk flingsalt

1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i ljummet vatten. Tillsätt salt, olivolja, riven mozzarella och timjan. Arbeta in 12 dl mjöl i omgångar. Täck över degen och låt den jäsa i en dryg halvtimme.

2. Arbeta genom degen på arbetsbänken eller i maskin. Platta ut den i smord långpanna. Täck över och låt degen jäsa i ytterligare en halvtimme.

3. Tryck i svarta oliver och pensla degen med olivolja. Strö på flingsalt. Grädda brödet 30 minuter i 200 graders ugn. Låt svalna på galler. Brödet blir ännu godare i sällskap med italienska charkuterier.

Mer läsning

Annons