Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Italiensk frittata med skogssvamp

Annons

För 4 personer

8 ägg

3-4 tomater

1 vitlöksklyfta

2 dl färskriven parmesanost

1 dl mager grädde eller mjölk

salt och svartpeppar

2 msk olivolja

Att äta till:

5 dl blandad svamp, helst vild

3-4 schalottenlökar

smör

bladpersilja

1. Skiva tomaterna. Vispa äggen mycket lätt, pressa i vitlöksklyftan, häll i grädde eller mjölk och vänd ned den färskrivna parmesanosten. Salta lätt, osten är salt i sig, och peppra.

2. Sätt en stekpanna som klarar ugnsvärme på spisen. Slå olja i pannan och därefter äggsmeten. Rör i pannan med en gaffel tills äggen börjar stelna. Sänk värmen, lägg på tomatskivorna och låt frittatan stå kvar på spisen en dryg minut.

3. Sätt in hela pannan i 175 graders ugn. Grädda i cirka 6-8 minuter.

4. Dela svampen i bitar. Skala och dela lökarna i klyftor. Stek svamp och lök i smör. Salta lätt.

5. Ta ut pannan och droppa den stekta svampen och löken över frittatan. Avsluta med bladpersilja.

Mer läsning

Annons