Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Italiensk kycklinggryta

/

Annons

För 4 personer
25 minuter
600 g benfritt kycklingkött
1 gul lök
1 grön paprika
1 tsk torkad timjan
500 g krossade tomater
1 msk konc. kycklingfond
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
smör och rapsolja
salt och peppar
Att äta till:
kokt potatis
lättkokt blomkål
färsk oregano

Gör så här:
1. Skala och hacka löken fint. Skär paprikan i mindre bitar. Skär kycklingköttet i bitar med cirka 3 centimeters sida. Tvätta händer och redskap noga efter hantering av rå kyckling.
2. Bryn kycklingbitarna en dryg minut i lika delar smör och rapsolja. Lägg bitarna i en kastrull. Ge lök och paprikabitar en snabb vändning i stekpannan innan de gör sällskap med kycklingen i kastrullen. Tillsätt timjan, krossade tomater och fond. Koka upp och sjud grytan i 10 minuter.
3. Red av grytan med majsstärkelse löst i vatten. Låt grytan sjuda några minuter till innan den serveras med kokt potatis och lättkokt blomkål. Garnera gärna med färsk oregano.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons