Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Italiensk omelett med spansk korv

Annons

För 4 personer. 25 minuter.
200 g kryddig, grov chorizo, 6 ägg, 2 dl riven ost, gärna färsk parmesan, 1 1/2 dl mjölk, 4-5 kalla, kokta potatisar, 1 röd paprika, 1 gul lök, 1 vitlöksklyfta, smör och rapsolja, färsk basilika, salt och svartpeppar.
Gör så här:
1. Skär 8-10 tunna skivor av korven. Skär ned resten i bitar med en knapp centimeters sida. Skär potatisarna i skivor, paprikan i bitar och hacka den gula löken.
Rör samman mjölk och riven ost. Knäck äggen i en vispvänlig skål och rör äggen sparsamt. Slå ihop mjölk- och ostblandningen med äggen. Salta och peppra.
2. Stek korvbitar, potatisskivor, paprika- och lökhack i lika delar smör och rapsolja. Efter någon minut tillsätts äggsmeten och riven vitlök. Rör varsamt i omeletten någon minut. Låt den sedan grädda i fred på spisen ett par minuter. Lägg korvskivorna överst och sätt in pannan i en 175 graders ugn i 10 minuter.
3. Garnera med färsk basilika och skär upp i ”tårtbitar” eller ställ pannan direkt på bordet.

Mer läsning

Annons