Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Italienskt i grytan

/

Hösten är tiden då vi gärna äter mustiga grytor. Har man inte tid att vänta på ett långkok kan snabba kycklinggrytor vara en bra lösning. Här ett förslag med italiensk smaksättning.

Annons

Italiensk kycklinggryta

För 4 personer
25 minuter
600 g benfritt kycklingkött
1 gul lök
1 grön paprika
1 tsk torkad timjan
500 g krossade tomater
1 msk konc. kycklingfond
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
smör och rapsolja
salt och peppar
Att äta till:
kokt potatis
lättkokt blomkål
färsk oregano

Gör så här:
1. Skala och hacka löken fint. Skär paprikan i mindre bitar. Skär kycklingköttet i bitar med cirka 3 centimeters sida. Tvätta händer och redskap noga efter hantering av rå kyckling.
2. Bryn kycklingbitarna en dryg minut i lika delar smör och rapsolja. Lägg bitarna i en kastrull. Ge lök och paprikabitar en snabb vändning i stekpannan innan de gör sällskap med kycklingen i kastrullen. Tillsätt timjan, krossade tomater och fond. Koka upp och sjud grytan i 10 minuter.
3. Red av grytan med majsstärkelse löst i vatten. Låt grytan sjuda några minuter till innan den serveras med kokt potatis och lättkokt blomkål. Garnera gärna med färsk oregano.

Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons