Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Janssons frestelse med kålrot

Annons

För 4 personer

750 g mjölig potatis

250 g kålrot

1 gul lök

2 burkar ansjovisfiléer, ca 160 g

3 dl grädde

1 dl mjölk

2 msk ansjovisspad

1 msk majsstärkelse

veteströbröd

smör

1. Skala och skiva löken tunt. Låt den skivade löken fräsa långsamt med en matsked smör i en kastrull. Löken ska klarna, inte blir brynt.

2. Skala och strimla kålroten. Strimlorna ska vara fina, cirka 3-4 millimeter i fyrkant. Ge strimlorna ett uppkok och någon minut till. Tippa upp kålrotsstrimlorna i durkslag och låt dem rinna av ordentligt.

3. Skala och strimla potatisarna som kålroten. Lägg den strimlade potatisen i en skål men utan vatten. Lägg strimlorna i vatten kommer frestelsen bli lös och rinnig.

4. Varva potatis, kålrot, lök och ansjovisfiléer i smord, ugnsfast form. Börja och sluta med potatis.

5. Blanda grädde, mjölk, ansjovisspad och majsstärkelse i en skål. Slå blandningen över frestelsen och avsluta med veteströbröd och några smörklickar. Grädda frestelsen i nedre delen av 200 graders ugn i cirka 50 minuter.

Mer läsning

Annons