Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julskinka med honung-, senap- och ingefärsgriljering

Annons

Till 1 julskinka, ca 3-3 1/2 kg

1 förkokt skinka

3 msk svensk senap

1 äggula

1 msk honung

1 msk fint riven färsk ingefära

1 1/2 dl veteströbröd

1. Ta bort nät och den yttersta svålen från skinkan. Låt gärna fettkappan sitta kvar, den förhindrar uttorkning både vid griljering och senare kylförvaring. Fettkappan kan där-emot lämnas kvar på tallriken när man väl äter.

2. Blanda ihop alla ingredienser utom ströbrödet.

3. Värm ugnen till 200 grader. Lägg skinkan i långpannan. Smeta på senap- och honungsblandningen. Avsluta med att strö över veteströbrödet. (Det är viktigt att man använder veteströbröd och inte ströbröd – det innehåller råg som lätt bränner.)

4. Sätt in långpannan på nedersta falsen i ugnen. Efter 10-15 minuter har skinkan fått vacker färg och är färdig att tas ur ugnen. Kolla noga mot slutet och ha en bit ugnsfolie i beredskap om toppen på skinkan ser ut att bli för mörk. Vänta tio minuter innan skinkan skivas upp till en första skinkmacka.

Mer läsning

Annons