Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalkon på ungerskt vis

Annons

För 4 personer
30 minuter
600 g kalkonfilé
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
Att äta till:
1 gul lök
1 röd paprika
1 grön paprika
150 g färska champinjoner
1 msk paprikapulver
2 dl rödvin
3 dl vatten
1 1/2 msk konc. kycklingfond
1/2 msk majsstärkelse + 1 msk vatten
persilja
ris
blandade salladsgrönsaker som isbergssallad, gurka och tomater

Gör så här:
1. Salta och peppra köttet runt om. Bryn det därefter i lika delar smör och rapsolja. Lyft över köttet till ugnsfast form och efterstek det 15 minuter i 175 graders ugn.
2. Skala och hacka löken grovt. Skär paprikor i mindre bitar och skiva svampen. Bryn grönsakerna i smör och rapsolja någon minut. Lyft över till kastrull och slå på vin och vatten. Tillsätt kycklingfond och paprikapulver. Koka upp, red lätt med majsstärkelse löst i vatten och sjud sakta i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Skiva upp köttet och fördela grönsaker och sky över. Garnera med persilja. Ris och blandade salladsgrönsaker smakar bra till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons