Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalkonfilé med chili och ingefära

Annons

För 4 personer

700 g kalkonfilé (2 st.)

Till marinaden:

1 gul lök

2 gröna jalapeño

2 msk riven färsk ingefära

1 msk timjan

1 tsk mald kryddpeppar

1 tsk mald svartpeppar

1 msk vitvinsvinäger

2 msk kinesisk soja

1 msk rapsolja

2-3 dl vatten

Att äta till:

ris

1 påse wokgrönsaker

1. Blanda marinaden av finhackad gul lök, finhackad jalapeno utan mellanväggar och fästen, skalad och fint riven ingefära, hackad timjan, krydd- och svartpeppar, vinäger, soja och rapsolja.

Lägg gärna kalkonfiléerna i en kraftig plastpåse och slå marinaden över. Knyt ihop och lägg kallt ett par timmar.

2. Lägg kalkonfiléerna med marinad och allt i en stekgryta. Slå på vatten, lägg på lock och sätt in grytan i 175 graders ugn i 30 minuter.

Ös eller vänd kalkonfiléerna ett par gånger under tillagningen.

3. Ta ut grytan, men låt köttet ligga kvar i grytan i 10 minuter innan det skivas upp och bjuds med ris och snabbstekta wokgrönsaker.

Mer läsning

Annons