Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kålpudding

Annons

För 4 personer
400 g fläsk- eller blandfärs
1 gul lök
1/4 vitkålshuvud
5 dl tärningsbuljong
smör eller margarin
salt och vitpeppar
1. Strimla kålen. Ta inte med den grova rotstocken. Lägg strimlorna i en stor kastrull och låt dem fräsa 10-15 minuter med smör eller
margarin. Kålen ska bli blank och mjuk, inte bränd och mörk.
2. Koka upp en halv liter vatten och lägg i en tärning köttbuljong.
3. Blanda färs med fint hackad lök och kryddor. Fördela färsen i en ugnsfast form. Täck med kål och avsluta med att slå på buljong. Vätskan ska gå upp till halva puddingens höjd.
4. Grädda kålpuddingen 35-40 minuter i 200 graders ugn.
Kålpudding bjuds med kokt potatis, lingonsylt och grönsaker.

Mer läsning

Annons