Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kålsoppa med fyra sorters kål

Annons

För 4 personer

1/4 huvud savojkål
1 stånd broccoli
1 litet blomkålshuvud
300 g brysselkål
1 gul lök
1 msk smör
12 dl vatten
2 1/2 msk grönsaksbuljongpulver
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 dl hackad bladpersilja
1 vitlöksklyfta
2 dl grädde, gärna mager
salt och vitpeppar

1. Strimla savojkålen ganska fint. Skär ner blomkål och broccoli i mindre buketter. Ta inte med de hårda stammarna. Dela brysselkålen i halvor eller kvartar, allt beroende på storlek. Skala och hacka den gula löken fint. Hacka även bladpersiljan.

2. Fräs lökhacket med smör i rymlig gryta. Tillsätt de fyra kålsorterna och slå på 12 deciliter vatten samt rör ner grönsaksbuljongpulvret. Låt allt koka upp, tillsätt majsstärkelse löst i vatten och sänk värmen så att soppgrunden bara sjuder sakta i 10 minuter, hela tiden utan lock.

3. Tillsätt hackad bladpersilja, riven vitlök och grädde. Låt soppan sjuda någon minut till och smaka av med salt och vitpeppar.

Mer läsning

Annons