Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalvfrikadeller med mild lökssås

Annons

För 4 personer
400 g kalvfärs
2 äggulor
3 msk ströbröd
1 1/2 dl mager grädde
salt och peppar
Till kokningen:
1 liter vatten
1 schalottenlök
1 lagerblad
1/2 tsk salt

Till såsen:
3 dl kokspad
2 dl grädde
100 g salladslök eller purjolök
1 msk smör
maizena
salt och vitpeppar
Arbeta köttfärsen med äggulor, salt och vitpeppar. Låt ströbrödet svälla för sig med grädde. Efter 10 minuter arbetas färs- och ströbrödsblandning samman. Rulla frikadeller och lägg på fuktad tallrik.
Koka upp vatten, hackad schalottenlök, lagerblad och en halv tesked salt. Sjud frikadellerna i omgångar, cirka 6-7 minuter, och ta upp med hålslev.
Skölj och strimla salladslöken. Fräs löken med smör i kastrull. Sila över 3 deciliter kokspad och tillsätt grädden. Koka upp och red av med maizena. Sjud såsen 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Lägg i frikadellerna och servera med potatis.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons